Αρχική σελίδα | Το Μέτσοβο και η Ήπειρος | Η ξυλογλυπτική | Από τα έργα μας | Επικοινωνία

Η περιοχή μας: Το Μέτσοβο και η Ήπειρος

Το γραφικό Μέτσοβο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.156 μ. στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου. Αριθμεί 8.000 μόνιμους κατοίκους και διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες. Παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς αποτελεί πασίγνωστο προορισμό για χειμερινές διακοπές στα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα.

Το Μέτσοβο έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα και φημίζεται για τα τοπικά παραδοσιακά του προϊόντα, όπως τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα χρυσοκέντητα, τα ασημικά, αλλά και τα περίφημα τυροκομικά και τα κρασιά του. Αξιοσημείωτη είναι και τήρηση με ευλάβεια των ηθών και εθίμων, της πλούσιας μουσικής παράδοσης και της γλώσσας (βλάχικη διάλεκτος). Αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίως οι ηλικιωμένοι της περιοχής εξακολουθούν και σήμερα να ντύνονται με τις παραδοσιακές στολές της περιοχής.

Από το Μέτσοβο καταγόταν πολλοί σπουδαίοι άνδρες αλλά και μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες όπως οι Αβέρωφ, Τοσίτσας, Στουρνάρας και πολλοί άλλοι που στάθηκαν δίπλα στην πατρίδα σε όλες τις δύσκολες στιγμές με τις ευεργεσίες τους.

Σχετικά με την περιοχή μας, δείτε επίσης: www.metsovo.info και www.epirus.org.

Πως θα έλθετε

Το Μέτσοβο βρίσκεται δίπλα στην Εγνατία Οδό, η οποία αποτελεί και την κυριότερη οδό πρόσβασης προς την περιοχή μας. Μπορείτε να έλθετε είτε από Θεσσαλονίκη είτε από τα Ιωάννινα αν ταξιδέψετε με το αυτοκινητό σας. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συγκοινωνιακά μέσα που διέρχονται από την περιοχή μας.

Το εργαστήριο μας

Εδώ στο Μέτσοβο, θα μας βρείτε να συνεχίζουμε τη γνήσια ξυλογλυπτική παράδοση της λαϊκής τέχνης της περιοχής μας. Το εργαστήριο μας είναι ανοιχτό για κάθε φίλο της ξυλογλυπτικής τέχνης ώστε να γνωρίσει τα έργα μας. Στο εργαστήριο μας θα δείτε το κάτι διαφορετικό το οποίο διακρίνεται με την πρώτη ματιά σε κάθε χειροποίητο ξυλόγλυπτο έργο τέχνης.

Μοναδική ποιότητα - Ασύγκριτες τιμές - Μεγάλη ποικιλία - ’ψογη φιλική εξυπηρέτηση.

Σας περιμένουμε στο εργαστήριο μας για να το διαπιστώσετε και εσείς.


’ποψη Μετσόβου

Από το Μέτσοβο

Προβολή Ξυλόγλυπτα Παΐλας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τέμπλο στον Ι. Ν. Αγ.
Αποστόλων - Μέτσοβο

Τέμπλο σε ναό χωριού
κοντά στο Μέτσοβο

Τέμπλο σε ναό στο
Γρεβενήτι Αν. Ζαγορίου

Τέμπλο σε ναό στη
Χαλκιδική

Έργο μας σε ιδιωτικό
παρεκκλήσι - Κοζάνη

Τέμπλο σε ναό στα
Σέρβια Κοζάνης
.   


Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής
Νικόλαος Παΐλας & Απόστολος Τσουρέκας
Μέτσοβο & Ανήλιο Μετσόβου
Τηλ. 26560.42746 - Fax 26560.41688
Τηλ. Οικίας 26560.42503
Κιν. 6977 034545 - 6977 367531
E-mail: pailasnik10@gmail.com

alfastar web site

Page design and web hosting by Alfastar Hellas - Copyright © 2009-2016